Slide Något
alldeles speciellt.
våra menyer är Reservera bord

Restaurang Standard

En helhetslösning i två plan på Hansa mitt i Malmö.
På bottenvåningen en förstklassig restaurang med skandinavisk inriktning och känsla men med en speciell ”Standard-touch”. Här samarbetar vår kökschef Martin Rosengren intimt med Erik Wennström, vår sommelier för att med goda drycker locka fram det allra yttersta ur smakupplevelserna.
Här hittar du även en Deli med utvalda närproducerade råvaror, framförallt kött och chark.
På gatuplan finner du ett café med mycket loungekänsla. Här sätter du dig med en kopp kaffe eller ett glas vin – du kan till och med få ett halvt glas vin – och tar något litet, kanske en räkmacka på vår egen briochebotten och bara njuter av livet efter lyckad shopping.
På bistron hänger du en stund, kanske efter jobbet, och äter en bit – vi kanske får fresta med vår alldeles egna planka, gjord på klassiskt sätt – eller kanske bara dricker något gott. Vi satsar på goda viner, vi har en klassisk drinklista med favoriterna och egen ingång från gatan så att vi inte behöver bry oss om Hansas öppettider. Suktar du efter en rökig whiskey eller vällagrad rom till en god kopp kaffe, det kan vara italienskt eller svenskt, så kan du få det också.
Välkommen till Standard, en restaurangupplevelse där inget är som det låter, standardiserat.

Martin Rosengren

Vår kökschef

Standard är en dröm att jobba med. Visionen är ”Nollsvinn”, ett starkt koncept för hållbarhet. Och det som gör det genomförbart är våra fyra ben på Standard: Restaurangen, Deli’n, Loungen och Bistron.

Dagens restaurangvärld präglas av extremt låga marginaler samtidigt som omvärlden kräver en mer hållbar attityd till både ingredienser och transporter. Detta tillsammans gör att man verkligen måste tänka när man planerar, både rätterna och matlagningen, ingenting får gå till spillo. Och kan det inte användas i den ena delen av restaurangen kan man kanske göra något av det i en annan del. Det är så vi måste tänka och det är så vi gör.

På Standard ska du kunna äta en god och vällagad lunch, du ska kunna komma in i en paus i shoppingen, i Restaurangen, Bistron eller Loungen, och få en liten mellanrätt och kanske ett glas vin och då ska det vara ett bra och väl utvalt vin, som dricks i en skön, fräsch miljö. Det finns en Hansa-känsla, den känslan ska återfinnas på Standard.
I Loungen ska du kunna få en kopp kaffe, kanske en räkmacka eller bara ett glas vin.
I Bistron ska du kunna hänga, även kvällstid, vi har egen ingång, med en god öl från något mikrobryggeri, en gin och tonic från Hven eller kanske en god whiskey.
I Deli’n med utvalda närproducerade råvaror, framförallt kött och chark men även t ex inläggningar och rårörda lingon som vi säljer över disk. Här kan du även köpa nygräddat bröd från vårt eget bageri.
Standard ska vara något alldeles extra, det skandinaviska köket med finess.

Vår Deli

Glöm inte att göra ett besök i vår fantastiska Deli med utvalda närproducerade råvaror, framförallt kött och chark – här är allt kött ursprungsmärkt – men även inläggningar och sylter tex rårörda lingon som vi gör själv och säljer över disk. Här kan du även köpa nygräddat bröd från vårt eget bageri. Vi bakar varje morgon.
Välkommen in!

Vår Deli

Glöm inte att göra ett besök i vår fantastiska Deli med utvalda närproducerade råvaror, framförallt kött och chark – här är allt kött ursprungsmärkt – men även inläggningar och sylter tex rårörda lingon som vi gör själv och säljer över disk. Här kan du även köpa nygräddat bröd från vårt eget bageri. Vi bakar varje morgon.
Välkommen in!

Bordsreservation

Bordet står färdigt och ni förlorar inte tid på att stå och vänta.